fredag den 20. februar 2015

Madblogger

Nå, nu har den her blog da vist ligget lig længe nok ;-)

Jeg har længe gået og tænkt på at vække den og lave den om til en madblog. Ikke fordi jeg er den store kok, men en ganske habil kogekone er jeg da. Forskellen? Jeg laver god mad, men jeg finde ikke selv på opskrifterne :-) Jeg kan dog godt finde på at videreudvikle og lave om, især hvis jeg ikke lige har en bestemt ingrediens.

Bloggen kommer til at handle om LCHF (Low Carb, High Fat) og sukkerfrit mad. Det er langt fra det samme, men som hovedregel spiser jeg LCHF, eller nok snarer LCNF (Low Carb, Normal Fat).
Sukkerfrit, fordi jeg ikke kan tåle det efter min gastric bypass (november 2013)  - hvis jeg spiser for meget sukker, får jeg dumping, som viser sig ved voldsom hjertebanken og rystelser (ligesom når man går sukkerkold, bare meget værre) og fordi jeg bliver irriteret og får for meget mavesyre af sukker.

Low carb betyder at jeg ikke spiser brød, pasta, ris og kartofler - kort sagt. Jeg kan godt tåle disse ting, som i "jeg er ikke allergisk", men min mave svulmer op og den er ærlig talt stor nok i forvejen! At det også gør underværker for min mavesyre, energi, søvn og at jeg bare har det bedre uden for mange kulhydrater, er jo kun et plus :-)

Jeg er ikke hysterisk og hvis jeg nogensinde begynder at snakke om at jeg skal i ketose, så skyd mig! Ketose er når kroppen får så lidt kulhydrater at den forbrænder rent fedt (kig hos MADBANDITTEN, hun er god til at forklare det). Dvs. at man skal under 20 gram om dagen og det er altså for lidt til mig. Jeg spiser 50-75 gram om dagen og det har jeg det fint med - og jeg taber mig :-)

Jeg har samlet lidt billeder, opskrifter og links sammen, så jeg kan få begyndt at lave nogle indlæg på bloggen, men regn ikke med daglige opdateringer, for dette er et hyggeprojekt og jeg gider ikke stresse over det. At min mobil driller, så jeg ikke kan blogge derfra hjælper heller ikke på det ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar